Despre scris și scriitor

Pentru autor efortul de-a scrie este depășit de strădania aflării cititorilor. Scriitorul este ca o femeie frumoasă care vrea să se vorbească de ea.

A fi gestant cu idei este modul de-a fi pe care și-l dorește un creator. Contează însă și cu cine se împreunează mintea sa.

„Meseria” de scriitor înseamnă a face din propria-ți minte un instrument de producție, angrenat totodată în consumul a ceea ce au produs alte minți. Suma tuturor acestor relații de producție și consum poartă numele cultură.

Scrisul dă glas unui alte dimensiuni a eului, diferită de cea atrasă de existența cotidiană, contribuind totodată la constituirea acestei dimensiuni. Într-o ordine a definițiilor, actul de-a scrie este simultan dialog și monolog.

Scrisul este încercarea de a prinde viața în cuvinte, în tentativa de a o smulge din brațele timpului.

La prima vedere scriitorul face parte din variantele inofensive ale umanității. Gândul la exemplare precum Marx, Matei, Sartre etc. ar trebui să ne facă mai atenți la ceea ce se pregătește în paginile unor cărți.

Adaugă un comentariu

Articole similare

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Switch to our mobile site