Vă invit
la lansarea cărții mele
Omul societății de consum. În căutarea unei noi ideologii
și la dezbaterea organizată pe tema:
Criza societății de consum și a formulelor politice contemporane
Evenimentul cultural se va desfășura în data de 11.02.2012, începând cu ora 11.00, în cadrul Galeriei Real din Galați, Bd. Galați, nr.3A.
Omul societății de consum. În căutarea unei noi ideologii este o carte în care sunt identificate bolile actualului sistem social. Este critică a societății actuale, căreia îi cad victime capitalismul și comunismul, consumul și îngrădirea consumului, excesul și lipsa, o pledoarie pentru măsură și o scriitură fără părtinire despre suferințele românilor și ale României.
O carte non-conformistă cu o lansare neobișnuită ce are ca temă îndemnul reîntoarcerii la normalitate.
Doritorii de dezbatere pe conținutul cărții și pe aceste teme sunt invitați la lansare!
Importante sunt atât ideile pe care cartea își propune să le suscite, cât și dezbaterea pe care o deschide, propunând teme privind destinul societății -multe dintre aceste teme fiind considerate tabu.
Dezbaterea organizată cu ocazia lansării va continua în mediul virtual, în spațiile special create în acest scop.
Totodată, evenimentul va fi transmis live pe Internet aici, dar și pe site-ul Centrului de Cercetare și Dezvoltare Socială “Solidaritatea”.
La eveniment sunt invitați și reprezentanții mas-mediei.
Cartea poate fi achiziționată în librării sau on-line la adresa http://www.euroinst.ro/titlu.php?id=1181
Tot aici vă puteți înscrie pentru a discuta unul dintre subiectele aflate în dezbatere , propuse de dumneavoastră, aflată în strânsă legătură cu tematica generală.
Am rugămintea de a avea amabilitatea de a confirma participarea la numerele de telefon 0336/106.365, mobil 0721/24649, pe adresa de e-mail [email protected] sau aici
Astazi imi pare rau ca nu sunt in Galati.
Sincere felicitari Viorel.
Imi place tematica discutiilor.
Problema esentiala, pentru noi este cum sa convingem pe cit mai multi ca evolutia „din mantinela in mantinela” este cea mai perdanta pentru societate. Deoarece extremele atrag cel mai mult interesul mediatic, atit al adeptilor cit si al opozantilor acestora, nivelul pe medie de instruire al societatii (mai corect lipsa acesteia in mase) face ca promovarea acestor extreme sa se faca cel mai usor. Deci concluzia mea in acest moment este necesitatea educatiei minimale.
Indiferenta fiecaruia, continua (in timp) si generala este cheia promovarii extremelor. Implicarea a cit mai multor oameni, chiar daca sunt de pareri diferite, duce permanent la detasarea liderilor necesari pentru adoptarea cailor de evolutie eficace.