Despre fericire

Relația noastră cu fericirea are două dimensiuni: ceea ce credem că ne-ar face fericiți și concluzia încărcată afectiv pe care o derivăm din fapte și situații prin care am trecut.

În bună măsură fericirea își capătă chipul în orizontul obligației de-a fi fericit, ca sens al existenței, pe care ne-o imune societatea contemporană.

Fericirea este unul din cei mai triști semnificanți ai epocii contemporane. Atâtea destine sunt frânte pentru a căuta această efemeridă ce clasifică existențe. Avându-și conturat sensul în orizontul Raiului, fericirea este la fel de îndepărtată și dificil, dacă nu chiar imposibil, de atins. Stoicii sunt singurii care i-au înțeles caracterul de problemă insolubilă, prescriind câteva sfaturi împotriva efectelor pe care aspirația către fericire le are asupra celor care-i au căzut în plasă.

Ratarea este sentimentul lipsei coincidenței cu sine.

Adaugă un comentariu

Articole similare

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Switch to our mobile site