Despre inegalități care echilibrează balanța

O bună parte din emoțiile noastre derivă din modalitatea în care ne simbolizăm anumite stări corporale. Educația emoțiilor nu ține atât de controlul acestora cât de capacitatea de a avea un bun dialog cu propriul corp.

Capacitățile afective sunt inegal distribuite în rândul persoanelor. Cea mai evidentă diferență este cea dintre femei și bărbați: femeile sunt mai apropiate de dimensiunea afectivă a persoanei în timp ce bărbații de cea intelectivă. Dacă inteligența emoțională este parte componentă a inteligenței persoanei, atunci prin intermediul ei ajungem la cea mai elegantă rezolvare a diferențelor dintre bărbați și femei, fiind vorba de o împărțire echilibrată a posibililor umanității.

Orice discurs eficient este caracterizat de o abilă utilizare a limbajului emoțional, reușind să declanșeze în auditori mai curând trăiri (emoții) decât idei. Discursurile manipulatoare utilizează predispozițiile afective ale auditorilor, orientându-le către direcții aproape firești de dezvoltare (ură, răzbunare, mândrie). Puțini sunt oratorii care reușesc să activeze sentimente considerate îndeobște mai nobile în auditoriu.

Adaugă un comentariu

Articole similare

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Switch to our mobile site