Despre tehnică și spaimele de ea

Pictorii Renașterii și toți ce-i care le-au continuat activitatea au contribuit la mutarea accentului gândirii pe imagine, pregătind apariția televiziunii.

 Dacă teza lui Giovanni Sartori privitoare la video-copil este adevărată nu-mi rămâne decât să mă bucur de ceea ce consideram că mi-a făcut rău comunismul: împiedicarea accesului liber la televiziune și diversitatea pe care ea o oferă.

 Computerul aduce cu el posibilitatea co-prezenței gândurilor ce-și găsesc nașterea de-a lungul timpului, devenind astfel o prelungire a minții proprii, simultan cu situația sa nativă de expresie tehnică (și ca mecanisme de gândire) a altor minți.

 Bogăția de stimuli ce caracterizează contemporaneitatea riscă să ne facă din prezent o închisoare; suntem atât de preocupați de noianul de informații încât ne devine din ce în ce mai inaccesibilă luarea unei distanțe față de prezent pentru a căpăta o privire de ansamblu asupra propriei existențe.

Adaugă un comentariu

Articole similare

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Switch to our mobile site