Caută
Avatarurile unei existențe
Un blog surprinzător: Diana Chemali

Un blog surprinzător: Diana Chemali

Un blog surprinzător:

Diana Chemali

 

Cum nu stăpânesc limbajul critic sau adulator, o să las în bună măsură blogul să vorbească de la sine.

Totuși, pentru a vă stârni suficient curiozitatea sunt necesare câteva cuvinte.

Sunt convins că scrie mult mai bine decât mine. Acest motiv ar trebui să fie suficient. Pentru cei cărora nu le este îndeajuns acest argument adaug câteva aprecieri:

O perspectivă critică fundamentată pe o bună cunoaștere a câtorva domenii (ex. teoria evoluționistă, psihologie, filozofie).

Stăpânește ironia, pe care-o exercită cu intensități și calități variabile, suficient de bine pentru a-i reuși o plăcută cochetare cu umorul.

O critică asupra bărbaților desfășurată, în cea mai mare parte, dincolo de șabloanele ideologiei feministe; adică bazată mai curând pe o perspectivă antropologică.

Prezintă suficient de multe cazuri limită pentru a stârni atenția pudibonzilor și a satisface gustul amatorilor de excentricități. Însă dincolo de aceste aspecte spectaculoase, de fiecare dată este vorba de om, de modul uman de-a fi, parcă într-o încercarea de redefinire a umanismului prin smulgerea lui din siropoasele șabloane în care tinde să-l așeze viziunea clasică.

Sfatul meu: autoarea merită citită!

PS. Aici puteți găsi un blog al autoarei în limba engleză. N-am avut încă timp să verific dacă este vorba de aceleași teme (tind să cred că nu, la o analiză sumară).

Scris de
Viorel Rotilă
Alătură-te discuției

un comentariu

Viorel Rotilă

În căutarea identității