Caută
Avatarurile unei existențe
Despre măștile și chipurile existenței

Despre măștile și chipurile existenței

Am purtat atâta timp diferite măști încât nu mai reușesc să-mi regăsesc chipul. Să fi luat forma măștilor, devenind astfel ceea ce alții așteaptă de la mine?

Existența este munca pentru a-ți construi un chip, după ce ai realizat că acesta nu-ți este deja dat; este efortul de-a afla ce se ascunde în spatele măștilor pe care societatea ți le-a pregătit pentru fiecare etapă a vieții tale, smulgându-ți prin ele sensul proprie existențe.

Pentru a scăpa de presiunea masei, pentru a deveni tu, trebuie să fii toată viața în minoritate; mai mult chiar, trebuie să fii o minoritate.

În mod ciudat deseori a da greutate propriei persoane este sincron cu a-ți îngreuna propriul corp. Mai trist sunt cazurile în care greutatea propriei persoane se reduce la masa corporală.

Puținătatea educației înseamnă a face din propria natură un destin. Astfel devii fața pe care nu ai reușit să adaugi trăsăturile necesare pentru a deveni chip.

Scris de
Viorel Rotilă
Alătură-te discuției

un comentariu
  • oare ca sa fii tu insuti trebuie sa renunti la umanitate ?renuntand la tot ceea ce ne leaga de lumesc, mai putem cere sa fim OM? cum este sa fii om?cautam fiecare in sufletul nostru si gasim raspunsul in functie de ispravile noastre.nu vreau sa purtam masti… dar oare suntem pregatiti pentru ceea ce se ascunde in spatele lor?

Viorel Rotilă

În căutarea identității