Caută
Avatarurile unei existențe
Despre existență

Despre existență

Sufletul unui țăran are conturul locurilor în care s-a născut.

Televiziunea creează moduri de-a vedea, sugerând posibilitatea unei imagini obiective; adică a realității unice. Abundenţa de imagini accentuează însă invizibilitatea invizibilului.

Oh, viață! Numele tău este Femeie!

S-ar putea ca frumosul, prin atracția pe care-o exercită, să ne perturbe într-o măsură considerabilă cunoașterea; frumusețea umană ar fi în acest caz mai curând un facilitator al evoluției decât o etichetă ce indică și alte calități. Dacă este așa atunci triada Adevăr – Dreptate – Frumos ține mai curând de domeniul religiei decât al filosofiei.

Postmodernitatea a lansat un concept paradoxal, ce redă o dimensiune a umanității: iraționalitatea raționalității.

Încă ne mai luptăm cu umbra promisiunilor comunismului, cei 22 de ani scurși după Revoluție stând sub acest semn.

Trebuie să așteptăm câteodată moartea unuia din semeni pentru a avea îndrăzneala de a ne considera printre cei foarte buni. Semn că progresul este așezat deseori pe o prevalență a trecutului.

Avem nevoie de persoane care să satisfacă dorința noastră de ceilalți (nimic diferit față de căsătorie până aici). Când această nevoie este împlinită de oameni care vin cu ceva în plus, capeți o încredere mai mare în alții.

Privirea altora constituie un mediu al descoperirii de sine. Fața noastră socială pe care ne-o arată acest spațiu este în același timp a lor și a noastră, ținând de dimensiunea socială pe care sinele o conține.

Așteptarea unui eveniment ascunde partea de existență care se scurge nevăzută în acest răstimp.

Scris de
Viorel Rotilă
Alătură-te discuției

Viorel Rotilă

În căutarea identității